Ceata din Cluj

Fundația Ceata

Ziua libertății programelor din 2012

Ceata și grupurile partenere vor organiza sâmbătă, 15 septembrie, evenimente de ziua libertății programelor (engl. Software Freedom Day - SFD) și pe data de 18 vor împărți discuri cu programe libere în școli. Mai multe date se află pe pagina de organizare.

În Turda, pe data de 18 septembrie, vom merge în două licee unde vom distribui gratuit câteva zeci de discuri cu distribuția complet liberă de GNU+Linux Trisquel care este ușor de instalat și folosit. Vom împărți pliante în care explicăm în mare ce este GNU+Linux și enumerăm distribuțiile de GNU+Linux românești și comunitățile românești puternice din jurul unor distribuții internaționale foarte folosite.

Școlile din Turda la care vom merge sunt:

  • Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda
  • Colegiul Tehnic Turda

Activitatea de la Turda este coordonată de Cristian Moldovan, fondatorul grupului local din Cluj al comunității Ceata (Ceata din Cluj). Vom distribui discurile în timpul pauzelor și eventual la terminarea orelor, dacă nu reușim să epuizăm copiile în timpul pauzelor.

Acest proiect de ziua libertății programelor reprezintă o premieră pentru Turda și pentru grupul local nou format și este finanțat de Fundația Ceata în curs de constituire.

, , ,

Leave a Reply